Tynk z mlecznej czekolady

Przepis na tynk na bazie mlecznej czekolady i masła – mega stabilny, pięknie się prezentuje. Mój przepis rozdzieliłam na różne średnice tortów, wysokich na około 14cm:)

Polecam czekolady marki Callebaut, Veliche, Lubeca czy Choceur

Proporcja zawsze 2:1

SKŁADNIKI

ŚrednicaCzekolada mleczna Masło
14cm340g170g
16cm400g200g
18cm465g235g
20cm520g260g
22cm585g290g
24cm655g325g
26cm725g360g
28cm800g400g
30cm880g440g
32cm960g480g

WYKONANIE

  1. Czekoladę mleczną roztapiamy i studzimy do temperatury pokojowej
  2. Miękkie masło ubijamy na puch, dodajemy stopniowo przestudzoną mleczną czekoladę, cały czas ubijając
  3. Tynkujemy schłodzony tort

Łucja:)

Możesz również polubić

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)