Tynk z mlecznej czekolady
Przepis na tynk na bazie mlecznej czekolady i masła – mega stabilny, pięknie się prezentuje. Mój przepis rozdzieliłam na różne średnice tortów, wysokich na około 14cm:)
Polecam czekolady marki Callebaut, Veliche, Lubeca czy Choceur
Proporcja zawsze 2:1
SKŁADNIKI
Średnica | Czekolada mleczna | Masło |
14cm | 340g | 170g |
16cm | 400g | 200g |
18cm | 465g | 235g |
20cm | 520g | 260g |
22cm | 585g | 290g |
24cm | 655g | 325g |
26cm | 725g | 360g |
28cm | 800g | 400g |
30cm | 880g | 440g |
32cm | 960g | 480g |
WYKONANIE
- Czekoladę mleczną roztapiamy i studzimy do temperatury pokojowej
- Miękkie masło ubijamy na puch, dodajemy stopniowo przestudzoną mleczną czekoladę, cały czas ubijając
- Tynkujemy schłodzony tort
Łucja:)
Piotrek
Super przepis