Ganache z mlecznej czekolady – drip

Dzisiaj przepis na drap z czekolady mlecznej:) Klasyczny ganache o proporcji 2:1 – 2 porcje czekolady mlecznej i 1 śmietanki

Pamiętajcie, aby dripować mocno schłodzony tort, przestudzonym lecz wciąż płynnym ganachem, tak aby wasz tynk nie spłynął razem z polewą:)

SKŁADNIKI

  • 100ml gorącej śmietanki 36%
  • 200g mlecznej czekolady

WYKONANIE

  1. W gorącej śmietance rozpuszczamy białą czekoladę, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji
  2. Dripujemy mocno schłodzony tort, przestudzonym, lecz wciąż płynnym ganache:)

Łucja

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)