Tynk z białej czekolady – mój ulubiony tynk do tortów

Zapewne już go znacie, bo to mój ulubiony tynk do tortów, pracuje tylko na nim, jest niezawodny!

Pięknie się wygładza i rozprowadza po torcie, a w dodatku jest naprawdę smaczny:) Masło jest praktycznie niewyczuwalne, nadaje się też do wszelkiego rodzaju dekoracji:)

Mój przepis rozdzieliłam na różne średnice tortów, wysokich na około 14cm:)

Polecam czekolady marki Callebaut, Veliche, Lubeca czy Choceur

Proporcja zawsze 1:1

SKŁADNIKI

średnicabiała czekolada masło
14cm250g250g
16cm300g300g
18cm340g340g
20cm390g390g
22cm440g440g
24cm490g490g
26cm550g550g
28cm600g600g
30cm660g660g
32cm720g720g

WYKONANIE

  1. Białą czekoladę roztapiamy i studzimy do temperatury pokojowej
  2. Miękkie masło ubijamy na puch, dodajemy stopniowo przestudzoną białą czekoladę, cały czas ubijając
  3. Tynkujemy schłodzony tort:)

Koniecznie go wypróbujcie!

Łucja

Możesz również polubić

4 komentarze

  1. Pytanko

    Czy czekolada biała z Lidla Fin Care nafa się do tego?

  2. Ewelina

    Nie dodaje pani Śmietanki do czekolady

    1. Łucja

      Jeśli to pytanie, to nie:) tynk skalda się z masła i białej czekolady

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)