Syrop kokosowy

Syrop kokosowy idealnie sprawdza się do nasączania biszkoptów w torcie kokosowym, jeszcze bardziej podbija smak kokosowych kremów a nawet kokosowego biszkoptu. Do nasączanie biszkoptu rozcieńczam go wodą, bo same. sobie jest bardzo słodki, można również rozcieńczyć go malibu albo mleczkiem kokosowym:)

Chyba nie muszę Wam mówić jak bardzo kocham kokos?

SKŁADNIKI

  • 500ml wody
  • 120g wiórków kokosowych
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 100g cukru

WYKONANIE

  1. Do garnuszka wlewamy wodę i wsypujemy wiórki kokosowe, podgrzewamy
  2. Dodajemy cukier i sok z cytryny, całość gotujemy do lekkiego zgęstnienia syropu i odparowania wody, co jakiś czas mieszając
  3. Studzimy i odsączamy na sitku, aby pozbyć się wiórków kokosowych – gotowe:)

Łucja

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)