Syrop kokosowy
Syrop kokosowy idealnie sprawdza się do nasączania biszkoptów w torcie kokosowym, jeszcze bardziej podbija smak kokosowych kremów a nawet kokosowego biszkoptu. Do nasączanie biszkoptu rozcieńczam go wodą, bo same. sobie jest bardzo słodki, można również rozcieńczyć go malibu albo mleczkiem kokosowym:)
Chyba nie muszę Wam mówić jak bardzo kocham kokos?
SKŁADNIKI
- 500ml wody
- 120g wiórków kokosowych
- łyżeczka soku z cytryny
- 100g cukru
WYKONANIE
- Do garnuszka wlewamy wodę i wsypujemy wiórki kokosowe, podgrzewamy
- Dodajemy cukier i sok z cytryny, całość gotujemy do lekkiego zgęstnienia syropu i odparowania wody, co jakiś czas mieszając
- Studzimy i odsączamy na sitku, aby pozbyć się wiórków kokosowych – gotowe:)
Łucja
Dodaj komentarz