Syrop czekoladowy

Syrop czekoladowy sprawi, że wasze torty będą turbo czekoladowe, o jeszcze bardziej wyczuwalnym smaku, nawet w kakaowym biszkopcie. Do nasączania blatów biszkoptowych polecam rozcieńczyć syrop wodą, aby nie był tak słodki

SKŁADNIKI

  • 350ml wody
  • 50g cukru
  • 20g mlecznej czekolady
  • 20g deserowej czekolady
  • 20g ciemnego kakao
  • szczypta soli

WYKONANIE

  1. Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy cukier i sól, podgrzewamy do rozpuszczenia
  2. Następnie dodajemy posiekane czekolady oraz kakao, dokładnie mieszamy aby wszystko się połączyło
  3. całość gotujemy przez kilka minut do lekkiego zgęstnienia

Łucja

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)