Masło laskowe

Zdecydowanie należę do osób, które uwielbiają orzechy, a prażone orzechy laskowe należą do moich ulubionych, w tym przepisie zrobię z nich masło! Będzie składową kilku moich przepisów:)

SKŁADNIKI

  • 200g orzechów laskowych

WYKONANIE

  1. Orzechy laskowe prażymy przez około 10-12 minut w 180 stopniach, do zarumienienia i odejścia skórek
  2. Uprażone orzechy lekko studzimy i obieramy ze skórek – gdy orzechy są dobrze prażone skórki odchodzą z łatwością:)
  3. Tak przygotowane orzechy przekładamy do malaksera lub termomixa i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania płynnej, jednolitej konsystencji kremu

Łucja

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)