Krem kinder bueno
Krem KINDER BUENO to jeden z moich faworytów, jeszcze w połączeniu z chrupiącą warstwą laskową… omg!! Dzięki dodatku pasty z orzechów laskowych i mleka w proszku, smak jest odwzorowaniem kultowych batoników KINDER:)
Od rodzaju czekolady zależy smak kremu, najbardziej smak Kinder oddaje czekolada Milka:)
Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 20cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)
SKŁADNIKI
- 300ml śmietanki 36%
- 150g czekolady mlecznej – w tym przepisie najlepiej MILKA
- 120g masła laskowego
- 40g mleka w proszku
WYKONANIE
- Mleczną czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
- Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijamy na gęsty krem, dodajemy masło laskowe, cały czas mieszając na niskich obrotach
- Dodajemy mleko w proszku, delikatnie mieszamy szpatułką, chłodzimy około godziny, krem zgęstnieje
- Przekładamy tort
Jestem bardzo ciekawa czy Wam zasmakuje! Dacie znać w komentarzu?
Łucja
Przelicznik
średnica | śmietanka 36% | czekolada mleczna | masło laskowe | mleko w proszku |
14cm | 150ml | 75g | 60g | 22g |
16cm | 200ml | 100g | 80g | 30g |
18cm | 250ml | 125g | 100g | 40g |
20cm | 300ml | 150g | 120g | 45g |
22cm | 365ml | 185g | 145g | 55g |
24cm | 435ml | 220g | 175g | 65g |
26cm | 510ml | 260g | 205g | 75g |
28cm | 590ml | 295g | 235g | 90g |
30cm | 675ml | 340g | 270g | 105g |
32cm | 770ml | 385g | 310g | 115g |
Chrupiąca warstwa laskowa – Bakingland
[…] Chyba moja ulubiona chrupiąca warstwa pralinowa jaką jadłam, przepysznie orzechowa z dodatkiem mlecznej czekolady – totalnie moje smaki! Koniecznie zróbcie ją w połączeniu z kremem KINDER BUENO…:) […]