Krem kinder bueno

Krem KINDER BUENO to jeden z moich faworytów, jeszcze w połączeniu z chrupiącą warstwą laskową… omg!! Dzięki dodatku pasty z orzechów laskowych i mleka w proszku, smak jest odwzorowaniem kultowych batoników KINDER:)

Od rodzaju czekolady zależy smak kremu, najbardziej smak Kinder oddaje czekolada Milka:)

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 20cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 300ml śmietanki 36%
  • 150g czekolady mlecznej – w tym przepisie najlepiej MILKA
  • 120g masła laskowego
  • 40g mleka w proszku

WYKONANIE

  1. Mleczną czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijamy na gęsty krem, dodajemy masło laskowe, cały czas mieszając na niskich obrotach
  3. Dodajemy mleko w proszku, delikatnie mieszamy szpatułką, chłodzimy około godziny, krem zgęstnieje 
  4. Przekładamy tort

Jestem bardzo ciekawa czy Wam zasmakuje! Dacie znać w komentarzu?

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%czekolada mlecznamasło laskowemleko w proszku
14cm150ml75g60g22g
16cm200ml100g80g30g
18cm250ml125g100g40g
20cm300ml150g120g45g
22cm365ml185g145g55g
24cm435ml220g175g65g
26cm510ml260g205g75g
28cm590ml295g235g90g
30cm675ml340g270g105g
32cm770ml385g310g115g

Możesz również polubić

Jeden komentarz

  1. Chrupiąca warstwa laskowa – Bakingland

    […] Chyba moja ulubiona chrupiąca warstwa pralinowa jaką jadłam, przepysznie orzechowa z dodatkiem mlecznej czekolady – totalnie moje smaki! Koniecznie zróbcie ją w połączeniu z kremem KINDER BUENO…:) […]

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)