Krem kinder bueno white
Tym razem smak moich ulubionych batoników Kinder w wersji white:) Krem jest mega stabilny, gęstnieje po schłodzeniu, ma zupełnie inną konsystencje niż kremy na mascarpone, ale smak… niepodrabialny!
Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 20cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)
SKŁADNIKI
- 250ml śmietanki 36%
- 200g białej czekolady
- 100g masła laskowego
- 30g mleka w proszku
WYKONANIE
- Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
- Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijamy na gęsty krem, dodajemy masło laskowe, cały czas mieszając na niskich obrotach
- Dodajemy mleko w proszku, delikatnie mieszamy szpatułką, chłodzimy około godziny, krem zgęstnieje
- Przekładamy tort
Którą wersję kremu kinder bueno wolicie? Czekam na wasze opinie w komentarzach!
Łucja
Przelicznik
średnica | śmietanka 36% | biała czekolada | masło laskowe | mleko w proszku |
14cm | 120ml | 100g | 50g | 15g |
16cm | 160ml | 130g | 65g | 20g |
18cm | 200ml | 160g | 80g | 25g |
20cm | 250ml | 200g | 100g | 30g |
22cm | 300ml | 240g | 120g | 35g |
24cm | 360ml | 300g | 150g | 45g |
26cm | 420ml | 340g | 170g | 55g |
28cm | 490ml | 400g | 200g | 60g |
30cm | 565ml | 460g | 230g | 70g |
32cm | 640ml | 520g | 260g | 80g |
Karolina
Czy ten krem będzie nadawał się do. Monoporcji?
Łucja
Tak, ale wykonanie będzie trochę inne. Szczerze mówiąc nie robiłam nigdy z niego mono 🙈