Krem kinder bueno white

Tym razem smak moich ulubionych batoników Kinder w wersji white:) Krem jest mega stabilny, gęstnieje po schłodzeniu, ma zupełnie inną konsystencje niż kremy na mascarpone, ale smak… niepodrabialny!

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 20cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 250ml śmietanki 36%
  • 200g białej czekolady
  • 100g masła laskowego
  • 30g mleka w proszku

WYKONANIE

  1. Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijamy na gęsty krem, dodajemy masło laskowe, cały czas mieszając na niskich obrotach
  3. Dodajemy mleko w proszku, delikatnie mieszamy szpatułką, chłodzimy około godziny, krem zgęstnieje 
  4. Przekładamy tort

Którą wersję kremu kinder bueno wolicie? Czekam na wasze opinie w komentarzach!

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%biała czekoladamasło laskowemleko w proszku
14cm120ml100g50g15g
16cm160ml130g65g20g
18cm200ml160g80g25g
20cm250ml200g100g30g
22cm300ml240g120g35g
24cm360ml300g150g45g
26cm420ml340g170g55g
28cm490ml400g200g60g
30cm565ml460g230g70g
32cm640ml520g260g80g

Możesz również polubić

2 komentarze

  1. Karolina

    Czy ten krem będzie nadawał się do. Monoporcji?

    1. Łucja

      Tak, ale wykonanie będzie trochę inne. Szczerze mówiąc nie robiłam nigdy z niego mono 🙈

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)