Krem raffaello
KOKOSOWELOVE!
Jeśli tak jak ja jesteście zakochani w kokosie to przepadniecie:)
Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 20cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)
SKŁADNIKI
- 200ml śmietanki 36%
- 200g mascarpone
- 100g białej czekolady
- 50g wiórków kokosowych
- 30g mleka w proszku
WYKONANIE
- Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
- Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone i ubijamy do uzyskania gęstego kremu
- Dodajemy mleko w proszku i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy szpatułką
- Przekładamy na tort
W połączeniu z kwaśną konfiturą malinową – poezja
Łucja:)
Przelicznik
średnica | śmietanka 36% | mascarpone | biała czekolada | wiórki kokosowe | mleko w proszku |
14cm | 100 | 100 | 50 | 25 | 15 |
16cm | 130 | 130 | 65 | 35 | 20 |
18cm | 160 | 160 | 80 | 40 | 25 |
20cm | 200 | 200 | 100 | 50 | 30 |
22cm | 240 | 240 | 120 | 60 | 35 |
24cm | 300 | 300 | 150 | 70 | 40 |
26cm | 340 | 340 | 170 | 85 | 45 |
28cm | 400 | 400 | 200 | 100 | 55 |
30cm | 460 | 460 | 230 | 115 | 65 |
32cm | 520 | 520 | 260 | 130 | 75 |
Dodaj komentarz