Krem raffaello

KOKOSOWELOVE!

Jeśli tak jak ja jesteście zakochani w kokosie to przepadniecie:)

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 20cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 200ml śmietanki 36%
  • 200g mascarpone
  • 100g białej czekolady
  • 50g wiórków kokosowych
  • 30g mleka w proszku

WYKONANIE

  1. Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone i ubijamy do uzyskania gęstego kremu
  3. Dodajemy mleko w proszku i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy szpatułką
  4. Przekładamy na tort

W połączeniu z kwaśną konfiturą malinową – poezja

Łucja:)

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%mascarponebiała czekoladawiórki kokosowemleko w proszku
14cm100100502515
16cm130130653520
18cm160160804025
20cm2002001005030
22cm2402401206035
24cm3003001507040
26cm3403401708545
28cm40040020010055
30cm46046023011565
32cm52052026013075

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)