Ganache z białej czekolady – drip
Biała czekolada jest delikatna, zarówno przy jej temperowaniu jak i przy jej rozpuszczaniu. W przygotowaniu idealnej polewy z białej czekolady najważniejsza jest proporcja 3:1 – 3 części białej czekolady i 1 śmietanki:)
Na bazie tego ganache możecie uzyskać każdy kolor polewy
Pamiętajcie, aby dripować mocno schłodzony tort, przestudzonym lecz wciąż płynnym ganachem, tak aby wasz tynk nie spłynął razem z polewą:)
SKŁADNIKI
- 150g białej czekolady
- 50ml gorącej śmietanki 36%
- 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego
WYKONANIE
- W gorącej śmietance rozpuszczamy białą czekoladę wraz olejem kokosowym, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji
- Dripujemy mocno schłodzony tort, przestudzonym, lecz wciąż płynnym ganache:)
Łucja
Muffiny kokosowe z białą czekoladą i jagodami – Bakingland
[…] Przepysznie smakują z ganache z białej czekolady […]
Kruche kółeczka cynamonowe – Bakingland
[…] polewa z białej czekolady i ulubione świąteczne […]