Ganache z białej czekolady – drip

Biała czekolada jest delikatna, zarówno przy jej temperowaniu jak i przy jej rozpuszczaniu. W przygotowaniu idealnej polewy z białej czekolady najważniejsza jest proporcja 3:1 – 3 części białej czekolady i 1 śmietanki:)

Na bazie tego ganache możecie uzyskać każdy kolor polewy

Pamiętajcie, aby dripować mocno schłodzony tort, przestudzonym lecz wciąż płynnym ganachem, tak aby wasz tynk nie spłynął razem z polewą:)

SKŁADNIKI

  • 150g białej czekolady
  • 50ml gorącej śmietanki 36%
  • 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego

WYKONANIE

  1. W gorącej śmietance rozpuszczamy białą czekoladę wraz olejem kokosowym, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji
  2. Dripujemy mocno schłodzony tort, przestudzonym, lecz wciąż płynnym ganache:)

Łucja

Możesz również polubić

2 komentarze

  1. Kruche kółeczka cynamonowe – Bakingland

    […] polewa z białej czekolady i ulubione świąteczne […]

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)