Kruche kółeczka cynamonowe
Ciasteczka pachnące świętami, czyli Xmas baking start!! Idealnie kruche, cynamonowe, w ulubionej czekoladowej polewie:)
Z tego przepisu wychodzi około 20 ciasteczek:)
SKŁADNIKI
- 150g mąki pszennej
- 50g mąki ryżowej
- 50g mąki krupczatki
- 200g masła
- 30g cukru pudru
- 30g cukru trzcinowego
- 40g białego cukru
- ziarenka z połowy laski wanilii
- 2 łyżeczki cynamonu
+ polewa z białej czekolady i ulubione świąteczne dekoracje:)
WYKONANIE
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do uzyskania jednolitej masy, chłodzimy
- Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na około 0,5mm grubości, wycinamy duże kółka i układamy na papierze do pieczenia, chłodzimy przez minimum 30 minut
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, schłodzone ciasteczka pieczemy około 15 minut przy termoobiegu, do lekkiego zarumienienia, następnie studzimy
- Wystudzone ciastka dekorujemy polewą z białej czekolady i ulubionymi świątecznymi dodatkami:)
A u Was czym pachną święta? Dajcie znać w komentarzach
Łucja:)
Dodaj komentarz