Kruche kółeczka cynamonowe

Ciasteczka pachnące świętami, czyli Xmas baking start!! Idealnie kruche, cynamonowe, w ulubionej czekoladowej polewie:)

Z tego przepisu wychodzi około 20 ciasteczek:)

SKŁADNIKI

  • 150g mąki pszennej
  • 50g mąki ryżowej
  • 50g mąki krupczatki
  • 200g masła
  • 30g cukru pudru
  • 30g cukru trzcinowego
  • 40g białego cukru
  • ziarenka z połowy laski wanilii
  • 2 łyżeczki cynamonu

+ polewa z białej czekolady i ulubione świąteczne dekoracje:)

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do uzyskania jednolitej masy, chłodzimy
  2. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na około 0,5mm grubości, wycinamy duże kółka i układamy na papierze do pieczenia, chłodzimy przez minimum 30 minut
  3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, schłodzone ciasteczka pieczemy około 15 minut przy termoobiegu, do lekkiego zarumienienia, następnie studzimy
  4. Wystudzone ciastka dekorujemy polewą z białej czekolady i ulubionymi świątecznymi dodatkami:)

A u Was czym pachną święta? Dajcie znać w komentarzach

Łucja:)

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)