Solony karmel

SKŁADNIKI

  • 100g białego cukru
  • 100ml śmietanki 36%
  • 30g masła
  • duża szczypta soli

WYKONANIE

  1. Na suchą patelnię wsypujemy cukier, podgrzewając na małym ogniu do rozpuszczenia i zarumienienia, dodajemy masło, wodę i śmietankę, podgrzewamy do momentu, aż wszystko się rozpuści, następnie dodajemy szczyptę soli i gotujemy do momentu, aż powstanie gładki sos

Zakochacie się, mówię Wam!

Łucja

Możesz również polubić

2 komentarze

  1. Sernik z solonym karmelem w amerykańskim stylu – Bakingland

    […] sernik polewamy płynnym, jeszcze ciepłym solonym karmelem, […]

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)