Krem solony karmel

Uwielbiam solony karmel, najbardziej w połączeniu z ciastem czekoladowym, kremem mlecznym i orzeszkami, smakuje totalnie jak ciasto Snickers!!

Pamiętajcie że solony karmel musi mieć temperaturę pokojową, nie może być za ciepły

Przepis podstawowy na 1 przełożenie o średnicy 20cm, przelicznik kremu na pozostałe średnice znajdziecie na dole strony

SKŁADNIKI

WYKONANIE

  1. Mascarpone ubijamy z solonym karmelem, do uzyskania jednolitego gęstego kremu
  2. Dodajemy pokrojone w małą kosteczkę krówki, mieszamy całość szpatułką – gotowe!:)

Mam nadzieję, że Was przekonałam!

Łucja

Przelicznik

średnicamascarponesolony karmelkrówki
14cm120g100g2
16cm160g130g3
18cm200g160g4
20cm250g200g5
22cm300g240g6
24cm360g300g7
26cm420g340g8
28cm490g400g10
30cm565g460g12
32cm640g520g14

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)