Krem solony karmel
Uwielbiam solony karmel, najbardziej w połączeniu z ciastem czekoladowym, kremem mlecznym i orzeszkami, smakuje totalnie jak ciasto Snickers!!
Pamiętajcie że solony karmel musi mieć temperaturę pokojową, nie może być za ciepły
Przepis podstawowy na 1 przełożenie o średnicy 20cm, przelicznik kremu na pozostałe średnice znajdziecie na dole strony
SKŁADNIKI
- 250g mascarpone
- 200g solonego karmelu
- 5 sztuk ulubionych krówek
WYKONANIE
- Mascarpone ubijamy z solonym karmelem, do uzyskania jednolitego gęstego kremu
- Dodajemy pokrojone w małą kosteczkę krówki, mieszamy całość szpatułką – gotowe!:)
Mam nadzieję, że Was przekonałam!
Łucja
Przelicznik
średnica | mascarpone | solony karmel | krówki |
14cm | 120g | 100g | 2 |
16cm | 160g | 130g | 3 |
18cm | 200g | 160g | 4 |
20cm | 250g | 200g | 5 |
22cm | 300g | 240g | 6 |
24cm | 360g | 300g | 7 |
26cm | 420g | 340g | 8 |
28cm | 490g | 400g | 10 |
30cm | 565g | 460g | 12 |
32cm | 640g | 520g | 14 |
Dodaj komentarz