Chrupiąca warstwa pistacjowa
Słodko-słona warstwa pistacjowa skradła już Wasze serduszka, co bardzo mnie cieszy! Idealna do tortów, tart i deserów – łapcie przepis!:)
Z tego przepisu zrobicie 1 blat chrupiącej warstwy do tortu o średnicy 20-22cm (średnica warstwy chrupiącej będzie o 4cm mniejsza)
SKŁADNIKI
- 55g roztopionej białej czekolady
- 10g pasty pistacjowej
- 50g posiekanych solonych pistacji
- 30g prażynki Callebaut
WYKONANIE
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na papierze do pieczenia na kształt koła, o średnicy około 4cm mniejszejniż średnica naszego tortu:)
- Mrozimy około 30min i umieszczamy w torcie – najlepiej bezpośrednio na blacie biszkoptowym, delikatnie posmarowanym kremem, na górę uzupełniamy warstwą kremu:)
Łucja
Dodaj komentarz