Krem pierniczkowy

Pachnie i smakuje świętami, aż zatęskniłam na tym czasem! Grudzień to zdecydowanie magiczny czas i mój ulubiony chłodny miesiąc, odliczacie już do świąt?:)

Przepis podstawowy na 1 przełożenie o średnicy 22cm, przelicznik kremu na pozostałe średnice znajdziecie na dole strony

SKŁADNIKI

  • 250ml śmietanki 36%
  • 180g mascarpone
  • 130g białej czekolady
  • 100g kruchych ciasteczek korzennych/pierniczków
  • 25g przyprawy do piernika

WYKONANIE

  1. Białą czekoladę wraz z przyprawą do piernika rozpuszczamy w gorącej śmietance, chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone, ubijamy na sztywny krem
  3. Dodajemy pokruszone pierniczki, delikatnie mieszamy całość szpatułką:)

Już czuję ten świąteczny klimat:)

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%mascarponebiała czekoladaciasteczka korzenneprzyprawa do piernika
14cm100ml72g55g40g5g
16cm135ml100g70g55g8g
18cm170ml125g90g70g12g
20cm210ml150g110g85g18g
22cm250ml180g130g100g25g
24cm300ml215g155g120g32g
26cm350ml250g185g140g40g
28cm405ml290g215g165g48g
30cm465ml335g245g185g55g
32cm530ml380g275g215g65g

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)