Chrupiąca warstwa kokosowo-migdałowa

Warstwa chrupiąca w torcie to dla mnie totalny sztos! Przepyszna kokosowo – migdałowa, idealnie komponuje się z kremami kokosowymi, czekoladowymi a nawet owocowymi:)

Z tego przepisu zrobicie 1 blat chrupiącej warstwy do tortu o średnicy 20-22cm (średnica warstwy chrupiącej będzie o 4cm mniejsza)

SKŁADNIKI

  • 80g rozpuszczonej białej czekolady
  • 20g prażynki Callebaut
  • 20g wiórków kokosowych
  • 30g posiekanych drobno prażonych migdałów
  • 1 łyżka oleju kokosowego

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na papierze do pieczenia na kształt koła, o średnicy około 4cm mniejszejniż średnica naszego tortu:)
  2. Mrozimy około 30min i umieszczamy w torcie – najlepiej bezpośrednio na blacie biszkoptowym, delikatnie posmarowanym kremem, na górę uzupełniamy warstwą kremu:)

Łucja

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)