Chrupiąca warstwa kokosowo-migdałowa
Warstwa chrupiąca w torcie to dla mnie totalny sztos! Przepyszna kokosowo – migdałowa, idealnie komponuje się z kremami kokosowymi, czekoladowymi a nawet owocowymi:)
Z tego przepisu zrobicie 1 blat chrupiącej warstwy do tortu o średnicy 20-22cm (średnica warstwy chrupiącej będzie o 4cm mniejsza)
SKŁADNIKI
- 80g rozpuszczonej białej czekolady
- 20g prażynki Callebaut
- 20g wiórków kokosowych
- 30g posiekanych drobno prażonych migdałów
- 1 łyżka oleju kokosowego
WYKONANIE
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na papierze do pieczenia na kształt koła, o średnicy około 4cm mniejszejniż średnica naszego tortu:)
- Mrozimy około 30min i umieszczamy w torcie – najlepiej bezpośrednio na blacie biszkoptowym, delikatnie posmarowanym kremem, na górę uzupełniamy warstwą kremu:)
Łucja
Dodaj komentarz