Ganache pistacjowy – drip

Tort oblany pistacjowym dripem? Czy może być jeszcze bardziej pistacjowo??

Pamiętajcie, aby dripować mocno schłodzony tort, przestudzonym lecz wciąż płynnym ganachem, tak aby wasz tynk nie spłynął razem z polewą:)

SKŁADNIKI

  • 50ml gorącej śmietanki 36%
  • 120g białej czekolady
  • 10g pasty pistacjowej

WYKONANIE

  1. W gorącej śmietance rozpuszczamy białą czekoladę wraz z pastą pistacjową, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji
  2. Dripujemy mocno schłodzony tort, przestudzonym, lecz wciąż płynnym ganache:)

Łucja

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)