Krem z białej czekolady

Nie będę się tu dużo rozpisywać – klasyk! Biała czekolada, każdy zna jej smak, w tym kremie jest mega intensywny i zarazem… PRZEPYSZNY!!

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 200ml śmietanki 36%
  • 180g mascarpone
  • 250g białej czekolady

WYKONANIE

  1. Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone, ubijamy na sztywny krem – gotowe!:)

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%mascarponebiała czekolada
14cm80ml75g100g
16cm110ml100g135g
18cm135ml125g170g
20cm170ml150g210g
22cm200ml180g250g
24cm240ml 215g300g
26cm280ml250g350g
28cm325ml290g405g
30cm370ml335g465g
32cm425ml380g530g

Możesz również polubić

Jeden komentarz

  1. Muffiny 3x czekoladowe – Bakingland

    […] Na zdjęciu udekorowałam je kremem z białej czekolady […]

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)