Krem czekoladowy
PRzepyszny krem mocno czekoladowy, do którego polecam dobrej jakości czekolady marki Callebaut oraz sieciówkową markę Choceur, którą znajdziecie w Aldi:)
Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)
SKŁADNIKI
- 200ml śmietanki 36%
- 200g mascarpone
- 200g mlecznej czekolady
WYKONANIE
- Mlecznączekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, chłodzimy minimum 8 godzin
- Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone, ubijamy na sztywny krem – gotowe!:)
Łucja
Przelicznik
średnica | śmietanka 36% | mascarpone | czekolada mleczna |
14cm | 80ml | 80g | 80g |
16cm | 110ml | 110g | 110g |
18cm | 135ml | 135g | 135g |
20cm | 170ml | 170g | 170g |
22cm | 200ml | 200g | 200g |
24cm | 240ml | 240g | 240g |
26cm | 280ml | 280g | 280g |
28cm | 325ml | 325g | 325g |
30cm | 370ml | 370g | 370g |
32cm | 425ml | 425g | 425g |
Dodaj komentarz