Krem czekoladowy

PRzepyszny krem mocno czekoladowy, do którego polecam dobrej jakości czekolady marki Callebaut oraz sieciówkową markę Choceur, którą znajdziecie w Aldi:)

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 200ml śmietanki 36%
  • 200g mascarpone
  • 200g mlecznej czekolady

WYKONANIE

  1. Mlecznączekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone, ubijamy na sztywny krem – gotowe!:)

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%mascarponeczekolada mleczna
14cm80ml80g80g
16cm110ml110g110g
18cm135ml135g135g
20cm170ml 170g170g
22cm200ml200g200g
24cm240ml240g240g
26cm280ml280g280g
28cm325ml325g325g
30cm370ml370g370g
32cm425ml425g425g

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)