Krem cytrynowy
Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 20cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)
SKŁADNIKI
- 250g mascarpone
- 250g lemon curd
- skórka z 1 cytryny
WYKONANIE
- Do schłodzonego Lemon curd dodajemy serek mascarpone i miksujemy krótko do połączenia, dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy
- tak przygotowany krem chłodzimy około 2 godziny – musi zgęstnieć
Przelicznik
średnica | mascarpone | lemon curd |
14cm | 120g | 120g |
16cm | 160g | 160g |
18cm | 200g | 200g |
20cm | 250g | 250g |
22cm | 300g | 300g |
24cm | 360g | 360g |
26cm | 420g | 420g |
28cm | 490g | 490g |
30cm | 565g | 565g |
32cm | 640g | 640g |
Coraz bardziej lubimy kwaśne desery:)
Łucja
Dodaj komentarz