Krem cytrynowy

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 20cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 250g mascarpone
  • 250g lemon curd
  • skórka z 1 cytryny

WYKONANIE

  1. Do schłodzonego Lemon curd dodajemy serek mascarpone i miksujemy krótko do połączenia, dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy
  2. tak przygotowany krem chłodzimy około 2 godziny – musi zgęstnieć

Przelicznik

średnicamascarpone lemon curd
14cm120g120g
16cm160g160g
18cm200g200g
20cm250g250g
22cm300g300g
24cm360g360g
26cm420g420g
28cm490g490g
30cm565g565g
32cm640g640g

Coraz bardziej lubimy kwaśne desery:)

Łucja

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)