Cake pops sernik z malinami

Chyba nie muszę Wam pisać jaki smak pipsów lubię najbardziej? ~ Cheesecakeland:)
Z tego przepisu wyjdzie wam około 30 dużych cake popsów, możecie użyć kremowego sernika z konfiturą malinową, dodatkowo dając w środek malinki:)
SKŁADNIKI
Cake pops
- 500g biszkoptu waniliowego
- 500g sernika z malinami
- 150g rozpuszczonej białej czekolady
Dodatkowo
- 400g białej czekolady do zanurzania popsów
- 2 łyżki oleju kokosowego
- około 30 patyczków do cake pops
- ulubione dekoracje:)
WYKONANIE
- 400g czekolady do zanurzania popsów rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z olejem kokosowym
- Wszystkie składniki na cake pops łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej masy, chłodzimy 30 minut do zgęstnienia ciasta
- Z ciasta formujemy kulki ok 40g, układamy w niewielkim odstępie na papierze do pieczenia
- Patyczki do cake pops zanurzamy w białej czekoladzie na około 0,5-1cm i wbijamy do uformowanych kulek
- Tak przygotowane cake pops chłodzimy około 1,5-2 godziny, po tym czasie zanurzamy je w białej czekoladzie, czekając aż jej nadmiar spłynie z popsa, następnie dekorujemy i chłodzimy do zastygnięcia polewy – najlepiej kilka godzin:)
Dodaj komentarz