Cake pops biała czekolada – malina -migdały

Kochacie je, robicie na wiele sposobów – z truskawką, owocami leśnym albo samymi migdałami, i wiecie co? Właśnie o to chodzi! Aby bawić się i tworzyć swoje własne ulubione połączenia smakowe:)

Z tego przepisu wyjdzie około 30 dużych cake popsów:)

SKŁADNIKI

Cake pops

  • 400g biszkoptu waniliowego
  • 300g roztopionej białej czekolady
  • 250g mascarpone
  • 200g prażonych, zblendowanych migdałów bez skórek
  • 50g liofilizowanych malin

Dodatkowo

  • 400g białej czekolady do zanurzania popsów
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • około 30 patyczków do cake pops
  • ulubione dekoracje – mogą być posiekany migdały albo liofilizowana malina:)

WYKONANIE

  1. 400g czekolady do zanurzania popsów rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z olejem kokosowym
  2. Wszystkie składniki na cake pops łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej masy, chłodzimy 30 minut do zgęstnienia ciasta
  3. Z ciasta formujemy kulki ok 40g, układamy w niewielkim odstępie na papierze do pieczenia 
  4. Patyczki do cake pops zanurzamy w białej czekoladzie na około 0,5-1cm i wbijamy do uformowanych kulek
  5. Tak przygotowane cake pops chłodzimy około 1,5-2 godziny, po tym czasie zanurzamy je w białej czekoladzie, czekając aż jej nadmiar spłynie z popsa, następnie dekorujemy i chłodzimy do zastygnięcia polewy – najlepiej kilka godzin:)

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)