Cake pops biała czekolada – malina -migdały
Kochacie je, robicie na wiele sposobów – z truskawką, owocami leśnym albo samymi migdałami, i wiecie co? Właśnie o to chodzi! Aby bawić się i tworzyć swoje własne ulubione połączenia smakowe:)
Z tego przepisu wyjdzie około 30 dużych cake popsów:)
SKŁADNIKI
Cake pops
- 400g biszkoptu waniliowego
- 300g roztopionej białej czekolady
- 250g mascarpone
- 200g prażonych, zblendowanych migdałów bez skórek
- 50g liofilizowanych malin
Dodatkowo
- 400g białej czekolady do zanurzania popsów
- 2 łyżki oleju kokosowego
- około 30 patyczków do cake pops
- ulubione dekoracje – mogą być posiekany migdały albo liofilizowana malina:)
WYKONANIE
- 400g czekolady do zanurzania popsów rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z olejem kokosowym
- Wszystkie składniki na cake pops łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej masy, chłodzimy 30 minut do zgęstnienia ciasta
- Z ciasta formujemy kulki ok 40g, układamy w niewielkim odstępie na papierze do pieczenia
- Patyczki do cake pops zanurzamy w białej czekoladzie na około 0,5-1cm i wbijamy do uformowanych kulek
- Tak przygotowane cake pops chłodzimy około 1,5-2 godziny, po tym czasie zanurzamy je w białej czekoladzie, czekając aż jej nadmiar spłynie z popsa, następnie dekorujemy i chłodzimy do zastygnięcia polewy – najlepiej kilka godzin:)
Dodaj komentarz