Pieguski z czekoladą i orzechami laskowymi
Moje klasyczne, bakinglandowe pieguski z czekoladą i orzechami laskowymi, pokochaliście je równie mocno ja my:)
Dodatek mąki ryżowej sprawia, że są jeszcze bardziej kruche:)
Z tego przepisu wychodzi około 12 średniej wielkości piegusków
SKŁADNIKI
- 150g mąki pszennej
- 70g mąki ryżowej
- 200g prawdziwego masła – minimum 82%
- 70g cukru pudru
- 30g cukru trzcinowego
- 80g posiekanych orzechów laskowych
- 100g posiekanej mlecznej czekolady
- ziarenka z połowy laski wanilii
WYKONANIE
- Wszystkie składniki mieszamy razem tylko do połączenia
- Z masy formujemy niewielkie kulki i układamy w niewielkich odległościach na papierze do pieczenia, lekko spłaszczamy i chłodzimy minimum 30 minut
- Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach przy termoobiegu
Nasze ulubione, a Wasze?
Łucja:)
Dodaj komentarz