Pieguski z czekoladą i orzechami laskowymi

Moje klasyczne, bakinglandowe pieguski z czekoladą i orzechami laskowymi, pokochaliście je równie mocno ja my:)

Dodatek mąki ryżowej sprawia, że są jeszcze bardziej kruche:)

Z tego przepisu wychodzi około 12 średniej wielkości piegusków

SKŁADNIKI

  • 150g mąki pszennej
  • 70g mąki ryżowej
  • 200g prawdziwego masła – minimum 82%
  • 70g cukru pudru
  • 30g cukru trzcinowego
  • 80g posiekanych orzechów laskowych
  • 100g posiekanej mlecznej czekolady
  • ziarenka z połowy laski wanilii

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki mieszamy razem tylko do połączenia
  2. Z masy formujemy niewielkie kulki i układamy w niewielkich odległościach na papierze do pieczenia, lekko spłaszczamy i chłodzimy minimum 30 minut
  3. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach przy termoobiegu

Nasze ulubione, a Wasze?

Łucja:)

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)