Krem śmietankowy

KLASYK!:)
Najprostszy i najbardziej klasyczny krem śmietankowy z dodatkiem wanilii, bardzo stabilny, będzie smakować każdemu. Idealnie komponuje się ze świeżymi owocami:)

Przepis podstawowy na 1 przełożenie o średnicy 20cm, przelicznik kremu na pozostałe średnice znajdziecie na dole strony

SKŁADNIKI

  • 250ml śmietanki 36%
  • 250g mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru – w zależności od waszych preferencji:)
  • opcjonalnie ziarenka wanilii

WYKONANIE

  1. Schłodzoną śmietankę ubijamy z mascarpone do uzyskania gęstego kremu, na sam koniec dodajemy cukier puder i wanilię, mieszamy:)

Taki banalny, a taki pyszny:)

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%mascarpone
14cm120ml120g
16cm160ml160g
18cm200ml200g
20cm250ml250g
22cm300ml300g
24cm360ml360g
26cm420ml420g
28cm490ml490g
30cm565ml565g
32cm640ml640g

Łucja

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)