Krem schoko bons

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 250ml śmietanki 36%
  • 250g mascarpone
  • 130g białej czekolady
  • 45g posiekanych prażonych orzechów laskowych
  • 45g mleka w proszku

WYKONANIE

  1. Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone i ubijamy do uzyskania gęstego kremu
  3. Dodajemy mleko w proszku i posiekane prażone orzechy laskowe, delikatnie mieszamy szpatułką
  4. Przekładamy na tort

Lubicie schoko bonsy?

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%mascarpone biała czekolada orzechy laskowe mleko w proszku
14cm100ml100g55g20g20g
16cm135ml135g70g25g25g
18cm170ml170g90g30g30g
20cm210ml210g110g40g40g
22cm250ml250g130g45g45g
24cm300ml300g155g55g55g
26cm350ml350g185g65g65g
28cm405ml405g215g75g75g
30cm465ml465g245g85g85g
32cm530ml530g275g95g95g

Możesz również polubić

Jeden komentarz

  1. Tarta kinder schoko bons – Bakingland

    […] Krem Schoko Bons (z porcji dla średnicy 18cm) […]

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)