Krem schoko bons
Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)
SKŁADNIKI
- 250ml śmietanki 36%
- 250g mascarpone
- 130g białej czekolady
- 45g posiekanych prażonych orzechów laskowych
- 45g mleka w proszku
WYKONANIE
- Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
- Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone i ubijamy do uzyskania gęstego kremu
- Dodajemy mleko w proszku i posiekane prażone orzechy laskowe, delikatnie mieszamy szpatułką
- Przekładamy na tort
Lubicie schoko bonsy?
Łucja
Przelicznik
| średnica | śmietanka 36% | mascarpone | biała czekolada | orzechy laskowe | mleko w proszku |
| 14cm | 100ml | 100g | 55g | 20g | 20g |
| 16cm | 135ml | 135g | 70g | 25g | 25g |
| 18cm | 170ml | 170g | 90g | 30g | 30g |
| 20cm | 210ml | 210g | 110g | 40g | 40g |
| 22cm | 250ml | 250g | 130g | 45g | 45g |
| 24cm | 300ml | 300g | 155g | 55g | 55g |
| 26cm | 350ml | 350g | 185g | 65g | 65g |
| 28cm | 405ml | 405g | 215g | 75g | 75g |
| 30cm | 465ml | 465g | 245g | 85g | 85g |
| 32cm | 530ml | 530g | 275g | 95g | 95g |
Tarta kinder schoko bons – Bakingland
[…] Krem Schoko Bons (z porcji dla średnicy 18cm) […]