Krem migdałowy z białą czekoladą

Przepis podstawowy na jedno przełożenie o średnicy 20cm, przelicznik kremu na inne średnice znajdziecie na dole strony

SKŁADNIKI

WYKONANIE

  1. Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijamy na gęsty krem, dodajemy pastę migdałową, cały czas mieszając na niskich obrotach
  3. Dodajemy mleko w proszku, delikatnie mieszamy szpatułką, chłodzimy około godziny, krem zgęstnieje
  4. Przekładamy tort

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%biała czekoladapasta migdałowamleko w proszku
14cm150754515
16cm2001006020
18cm2501258025
20cm3001509030
22cm36518511035
24cm43522013040
26cm51026015045
28cm59029518055
30cm67534021065
32cm77038523075

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)