Krem migdałowy z białą czekoladą
Przepis podstawowy na jedno przełożenie o średnicy 20cm, przelicznik kremu na inne średnice znajdziecie na dole strony
SKŁADNIKI
- 300ml śmietanki 36%
- 150g białej czekolady
- 90g pasty migdałowej
- 30g mleka w proszku
WYKONANIE
- Białą czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, dokładnie mieszamy i chłodzimy minimum 8 godzin
- Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijamy na gęsty krem, dodajemy pastę migdałową, cały czas mieszając na niskich obrotach
- Dodajemy mleko w proszku, delikatnie mieszamy szpatułką, chłodzimy około godziny, krem zgęstnieje
- Przekładamy tort
Łucja
Przelicznik
średnica | śmietanka 36% | biała czekolada | pasta migdałowa | mleko w proszku |
14cm | 150 | 75 | 45 | 15 |
16cm | 200 | 100 | 60 | 20 |
18cm | 250 | 125 | 80 | 25 |
20cm | 300 | 150 | 90 | 30 |
22cm | 365 | 185 | 110 | 35 |
24cm | 435 | 220 | 130 | 40 |
26cm | 510 | 260 | 150 | 45 |
28cm | 590 | 295 | 180 | 55 |
30cm | 675 | 340 | 210 | 65 |
32cm | 770 | 385 | 230 | 75 |
Dodaj komentarz