Krem kawowy

Mam tu jakichś kawoszy?? Krem kawowy, dla największych fanów kawy, jest tu mocno wyczuwalna! Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 250ml śmietanki 36%
  • 250g mascarpone
  • 100g białej czekolady
  • 15g kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki fusów z kawy parzonej

WYKONANIE

  1. Śmietankę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej białą czekoladę i kawę rozpuszczalną, dodajemy fusy, chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Schłodzony ganache kawowy ubijamy wraz z mascarpone do uzyskania gęstego kremu, przekładamy tort:)

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36% mascarpone biała czekolada kawa rozpuszczalna
14cm100100405
16cm135135558
18cm1701707010
20cm2102108512
22cm25025010015
24cm30030012018
26cm35035014022
28cm40540516528
30cm46546518535
32cm53053021540

Możesz również polubić

3 komentarze

  1. Asia

    Witam, czy można tym kremem otynkować tort? Zależy mi, aby tynk też był o smaku kawowym.

    1. Łucja

      Bardziej polecam rozpuścić kawę rozpuszczalną wraz z czekoladą i zdobić tynk na bazie czekolady i masła:)

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)