Krem białe michałki
Tym razem krem o smaku moich ulubionych cukierków z czasów gimnazjum, lubicie białe michałki?
Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)
SKŁADNIKI
- 250ml śmietanki 36%
- 200g mascarpone
- 200g białych Michałków(16 sztuk) + 4 sztuki do posiekania
- 50g białej czekolady
WYKONANIE
- Białą czekoladę z posiekanymi michałkami rozpuszczamy w gorącej śmietance, chłodzimy minimum 8 godzin
- Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone, ubijamy na sztywny krem
- Pozostałe michałki siekamy i dodajemy do ubitego kremu, delikatnie mieszamy szpatułką
Łucja
Przelicznik
średnica | śmietanka 36% | mascarpone | biała czekolada | białe michałki |
14cm | 100ml | 80g | 20g | 80g |
16cm | 135ml | 110g | 30g | 110g |
18cm | 170ml | 135g | 35g | 135g |
20cm | 210ml | 170g | 45g | 170g |
22cm | 250ml | 200g | 50g | 200g |
24cm | 300ml | 240g | 60g | 240g |
26cm | 350ml | 280g | 70g | 280g |
28cm | 405ml | 325g | 80g | 325g |
30cm | 465ml | 370g | 95g | 370g |
32cm | 530ml | 425g | 110g | 425g |
Dodaj komentarz