Krem białe michałki

Tym razem krem o smaku moich ulubionych cukierków z czasów gimnazjum, lubicie białe michałki?

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 250ml śmietanki 36%
  • 200g mascarpone
  • 200g białych Michałków(16 sztuk) + 4 sztuki do posiekania
  • 50g białej czekolady

WYKONANIE

  1. Białą czekoladę z posiekanymi michałkami rozpuszczamy w gorącej śmietance, chłodzimy minimum 8 godzin
  2. Do schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy mascarpone, ubijamy na sztywny krem
  3. Pozostałe michałki siekamy i dodajemy do ubitego kremu, delikatnie mieszamy szpatułką

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%mascarponebiała czekoladabiałe michałki
14cm100ml80g20g80g
16cm135ml110g30g110g
18cm170ml135g35g135g
20cm210ml170g45g170g
22cm250ml200g50g200g
24cm300ml240g60g240g
26cm350ml280g70g280g
28cm405ml325g80g325g
30cm465ml370g95g370g
32cm530ml425g110g425g

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)