Ganache z gorzkiej czekolady – drip
Podstawowy drap z czekolady deserowej, polecam używać czekolady 54,5% – wtedy konsystencja dripu jest najlepsza:)
Pamiętajcie, aby dripować mocno schłodzony tort, przestudzonym lecz wciąż płynnym ganachem, tak aby wasz tynk nie spłynął razem z polewą:)
SKŁADNIKI
- 100ml gorącej śmietanki 36%
- 100g czekolady deserowej 54,5%
WYKONANIE
- W gorącej śmietance rozpuszczamy czekoladę deserową i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji
- Dripujemy mocno schłodzony tort, przestudzonym, lecz wciąż płynnym ganache:)
Łucja
Marteczke
Hej, chyba pomyłka w wykonaniu – jest opisana białą czekoladą i olej kokosowy, którego nie ma w składnikach 🙂
Łucja
Już poprawione, dziękuje za uwagę! 🫶🏼