Ganache z gorzkiej czekolady – drip

Podstawowy drap z czekolady deserowej, polecam używać czekolady 54,5% – wtedy konsystencja dripu jest najlepsza:)

Pamiętajcie, aby dripować mocno schłodzony tort, przestudzonym lecz wciąż płynnym ganachem, tak aby wasz tynk nie spłynął razem z polewą:)

SKŁADNIKI

  • 100ml gorącej śmietanki 36%
  • 100g czekolady deserowej 54,5%

WYKONANIE

  1. W gorącej śmietance rozpuszczamy czekoladę deserową i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji
  2. Dripujemy mocno schłodzony tort, przestudzonym, lecz wciąż płynnym ganache:)

Łucja

Możesz również polubić

2 komentarze

  1. Marteczke

    Hej, chyba pomyłka w wykonaniu – jest opisana białą czekoladą i olej kokosowy, którego nie ma w składnikach 🙂

    1. Łucja

      Już poprawione, dziękuje za uwagę! 🫶🏼

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)