Ciasteczka kokosowe z malinami

Ciasteczka kokosowe z malinami to jeden z pierwszych przepisów jakie w ogóle powstały w Bakinglandzie! Uwielbiam połączenie kokosa i malin, chrupiące z zewnątrz i lekko wilgotne od malin w środku… musicie ich spróbować!:)

SKŁADNIKI

  • 150g mąki pszennej
  • 70g mąki ryżowej
  • 160g masła
  • 100g cukru
  • 90g wiórek kokosowych
  • 1 jajo
  • ziarenka z 1/3 laski wanilii
  • szczypta soli
  • garść mrożonych malin

WYKONANIE

  1. Miękkie masło ubijamy na puch, dodajemy cukier oraz ziarenka wanilii, dalej ubijając, aż masa będzie puszysta i jednolita
  2. Do ubitego masła z cukrem dodajemy jajo, ubijając jeszcze przez chwilę
  3. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy mąki wraz z wiórkami kokosowymi oraz szczyptą soli, mieszamy tylko do połączenia składników
  4. Na sam koniec dodajemy maliny, delikatnie mieszamy szpatułką
  5. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie ciasteczka, pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, do zarumienienia:)

Smacznego!

Koniecznie dajcie znać w komentarzu, jak Wam smakowały, Łucja:)

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)