Ciasteczka kokosowe z malinami
Ciasteczka kokosowe z malinami to jeden z pierwszych przepisów jakie w ogóle powstały w Bakinglandzie! Uwielbiam połączenie kokosa i malin, chrupiące z zewnątrz i lekko wilgotne od malin w środku… musicie ich spróbować!:)
SKŁADNIKI
- 150g mąki pszennej
- 70g mąki ryżowej
- 160g masła
- 100g cukru
- 90g wiórek kokosowych
- 1 jajo
- ziarenka z 1/3 laski wanilii
- szczypta soli
- garść mrożonych malin
WYKONANIE
- Miękkie masło ubijamy na puch, dodajemy cukier oraz ziarenka wanilii, dalej ubijając, aż masa będzie puszysta i jednolita
- Do ubitego masła z cukrem dodajemy jajo, ubijając jeszcze przez chwilę
- Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy mąki wraz z wiórkami kokosowymi oraz szczyptą soli, mieszamy tylko do połączenia składników
- Na sam koniec dodajemy maliny, delikatnie mieszamy szpatułką
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie ciasteczka, pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, do zarumienienia:)
Smacznego!
Koniecznie dajcie znać w komentarzu, jak Wam smakowały, Łucja:)
Dodaj komentarz