Krem mleczny

Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)

SKŁADNIKI

  • 300ml śmietanki 36%
  • 250g mascarpone
  • 50g mleka w proszku
  • 40g cukru pudru

WYKONANIE

  1. Mocno schłodzoną śmietankę i mascarpone ubijamy na sztywny krem, pod koniec ubijania dodając cukier puder
  2. Dodajemy mleko w proszku, dokładnie mieszając szpatułką – gotowe:)

Łucja

Przelicznik

średnicaśmietanka 36%mascarponemleko w proszku
14cm120ml100g20g
16cm160ml135g30g
18cm200ml170g35g
20cm250ml210g45g
22cm300ml250g50g
24cm360ml300g60g
26cm420ml350g70g
28cm490ml405g85g
30cm565ml465g95g
32cm640ml530g110g

Możesz również polubić

Dodaj komentarz

Zapisz się na mój newsletter!

Co jakiś czas podeślę Ci niepublikowanie nigdzie indziej wyjątkowe przepisy i super wskazówki, dzięki którym powstanie coś wspaniałego :)