Krem mleczny
Ta porcja wystarczy na 1 przełożenie średnicy 22cm, na dole posta znajdziecie dokładny przelicznik na pozostałe średnice:)
SKŁADNIKI
- 300ml śmietanki 36%
- 250g mascarpone
- 50g mleka w proszku
- 40g cukru pudru
WYKONANIE
- Mocno schłodzoną śmietankę i mascarpone ubijamy na sztywny krem, pod koniec ubijania dodając cukier puder
- Dodajemy mleko w proszku, dokładnie mieszając szpatułką – gotowe:)
Łucja
Przelicznik
średnica | śmietanka 36% | mascarpone | mleko w proszku |
14cm | 120ml | 100g | 20g |
16cm | 160ml | 135g | 30g |
18cm | 200ml | 170g | 35g |
20cm | 250ml | 210g | 45g |
22cm | 300ml | 250g | 50g |
24cm | 360ml | 300g | 60g |
26cm | 420ml | 350g | 70g |
28cm | 490ml | 405g | 85g |
30cm | 565ml | 465g | 95g |
32cm | 640ml | 530g | 110g |
Dodaj komentarz